Een leuke kamer vinden is niet altijd even makkelijk. Hieronder vind je een aantal tips om je te helpen met zoeken. En lees ook goed de waarschuwingen onder het kopje ‘Goed om te weten’, zo voorkom je heel veel gedoe en problemen.

Gebruik je netwerk en social media

Zoek je een kamer? Zeg tegen vrienden, collega’s en familie dat je op zoek bent naar een kamer. Misschien weet iemand wel een geschikte plek voor je!

Er zijn verschillende manieren om een kamer te vinden. Allereerst is via via een goede manier. Zet een berichtje op je facebookpagina, hang een brief op bij de supermarkt of gooi een balletje op bij een familieverjaardag.

Ook worden er op facebook, instagram en twitter wel eens kamers aangeboden, daarop kan je reageren.

Sites waarop kamers worden aangeboden

Op onderstaande websites worden kamers aangeboden, soms betaal je een vast bedrag om op de kamers te kunnen reageren.

Goed om te weten voor je een kamer gaat huren

1. Altijd met huurcontract

Het is noodzakelijk dat je een huurcontract ondertekent, hier staan onder andere je rechten en plichten in. Geen huurcontract is geen inschrijving bij de gemeente en dus ook geen recht op uitwonende studiefinanciering.

2. Wees alert voor malafide verhuurders

Het komt steeds vaker voor dat studenten via marktplaats of andere vreemde sites kamers krijgen aangeboden voor een zeer scherpe prijs. Je krijgt dan een groot appartement en betaalt lage huur, daarnaast krijg je vast ook nog allemaal mooie extra’s. Te mooi om waar te zijn en dat is het dan ook vaak.

In de meeste gevallen wordt er vervolgens gevraagd om een voorschot op de huur te doen, nog voordat je de kamer hebt mogen zien. Nadat je het geld hebt overgemaakt lijkt de verhuurder (of huisbaas) met de noorderzon vertrokken, blijkt de kamer niet te bestaan en is je voorschot weg. Wees dus altijd alert bij het huren van een kamer of woning.

3. Ga altijd eerst kijken

Kies ervoor om eerst de kamer te zien, voordat je ook maar iets betaalt.

banner-1

Stel je vraag op  WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot