Jongeren met ADHD zijn net zo verschillend van elkaar als ‘andere’ jongeren. Ze zijn dus niet altijd en allemaal even druk, impulsief of ongeconcentreerd. Bij jongeren met ADD is vooral het drukke gedrag minder zichtbaar.

Steeds DRUKKER in de klas?! | De waarheid over ADHD

Heb je een vermoeden van AD(H)D praat er dan over met je studentcoach en vraag eventueel een verwijzing naar het CvS voor een adviesgesprek. Je kunt natuurlijk ook bij jouw huisarts terecht voor vragen bij (vermoedens van) AD(H)D.

Adressen waar je je kan laten onderzoeken en begeleiding kan krijgen:
Training Succesvol studeren met AD(H)D

Het Centrum voor Studentontwikkeling heeft ook een training Succesvol studeren met AD(H)D.

Voor wie?

Het kan zijn dat je het lastig vindt om aan een taak te beginnen, om te gaan met plannen en organiseren, en/of langere tijd geconcentreerd aan schoolopdrachten te werken. Misschien is er bij jou zelfs wel AD(H)D vastgesteld. Zou jij graag vaardigheden willen ontwikkelen in hoe je hiermee om kunt gaan? Dan is deze training misschien wel iets voor jou!

Wat houdt de training in?

Je leert doelgerichte strategieën te bedenken en toe te passen die jou helpen beter tot leren te komen. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan wat AD(H)D is en wat dit voor jou betekent. Je stelt je eigen, persoonlijke ontwikkeldoelen op waaraan gedurende de daarop volgende weken gewerkt wordt. Tijdens de bijeenkomsten wordt er gekeken naar wat jouw sterke kanten zijn en krijg je meer inzicht in je eigen gedrag op het gebied van plannen en organiseren, verdelen van je energie en het richten van je aandacht.

Tijdens de verschillende bijeenkomsten krijg je strategieën aangereikt waarmee jij aan de slag gaat, zodat je er achter kunt komen wat bij jou past en wat voor jou werkt.

Werkwijze

De training bestaat uit 7 wekelijkse groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. De groep bestaat uit maximaal acht studenten. Bij de eerste twee bijeenkomsten kijken we waar jouw sterke kanten liggen en waar je met behulp van deze training nog verder in wil ontwikkelen. In de daarop volgende bijeenkomsten neem je je eigen gedrag onder de loep en krijg je strategieën aangereikt gericht op plannen en organiseren, energieverdeling en omgaan met afleiding en volgehouden aandacht. Door het maken van verbindingsopdrachten blijf je gedurende de week tussen twee bijeenkomsten werken aan je doelen en kan je onderzoeken welke strategieën voor jou het beste werken. Daarnaast zullen er drie individuele gesprekken plaatsvinden met je studentcoach, de trainer, eventueel je ouders en jijzelf: intake, tussenevaluatie en eindevaluatie.

Aanmelden

Samen met je studentcoach bespreek je waar je tegenaan loopt en waar je ondersteuning in kan gebruiken (je hulpvraag). Je studentcoach verwijst je naar het supportteam. Vervolgens zal er een kennismakingsgesprek (intake) plaatsvinden met de trainer, jouw studentcoach, eventueel je ouders en jijzelf. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of deze training het beste bij jouw hulpvraag past.

Locatie

Deze training vindt plaats in Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort.

banner-1

Stel je vraag op WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot