Misschien herken je het wel: je bent net zo slim als alle anderen in je groep, maar toch lukt het niet. Je cijfers zijn onvoldoende en je kunt je niet concentreren of je geheugen laat je in de steek. Je loopbaanbegeleider en vakdocenten begrijpen dit ook niet. In dat geval kan er sprake zijn van leerproblemen zoals bijvoorbeeld dyslexie, rekenproblemen of verkeerde studievaardigheden. Deze problemen kunnen je flink onzeker en wanhopig maken en je aan jezelf laten twijfelen. Het is frustrerend om telkens weer een onvoldoende beoordeling te behalen, ook na hard werken.
Wat houdt het in?
Als je wilt weten welke leerproblemen de oorzaak zijn van je mindere of slechtere leerresultaten, kunnen we dit onderzoeken bij Leer -en gedragsproblemen. De resultaten en adviezen verwerken we in een onderzoeksverslag.
Duur van het programma
Afhankelijk van de hulpvraag.
Aanmelden
Het supportteam of de expert passend ondersteunen van het Centrum voor Studentontwikkeling verwijst je naar Leerproblemen.
Werkwijze
Na aanmelding krijg je een uitnodiging. Het onderzoek duurt ongeveer twee maal drie uur. Na zes weken bespreken we het onderzoeksverslag, samen met jou en bijvoorbeeld je ouders/verzorgers en je studentcoach. Het is belangrijk om zelf te leren begrijpen wat jouw probleem is en hoe je daarmee kunt omgaan. Daarom staan in het onderzoeksverslag ook begeleidingstips zodat jij en je opleiding weten hoe ze het beste kunnen omgaan met je leerprobleem. Eventueel kun je doorverwezen worden naar mensen (binnen of buiten ROC Midden Nederland) die jou verder kunnen helpen.
Stel je vraag op whatsapp
Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.